Nord-Norge-Kina-konferanse

-Hva kan de offentlige institusjonene bidra med?

Konferansen er en del av et prosjekt initiert av UiT Norges arktiske universitet, Nordland fylkeskommune ved Narvik videregående skole og Narvik kommune. Prosjektarbeidet er økonomisk støttet av Nordland fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge.

 

Bakgrunnen for konferansen er Nordland fylkeskommunes intensjonsavtale med Zhejiangprovinsen fra 2010 og det mangeårige samarbeidet tidligere Høgskolen i Narvik har hatt med flere kinesiske universitet. Nylig ble avtalene med Zhejiang Technical University og Zhejiang Sci-Tech University fornyet som noen av de første etter normaliseringen mellom Norge og Kina.

Skamdalen 1

Narvik videregående skole i samarbeid med UiT Narvik v/IVT Fakultetet utvikler i disse dager et Arktisk tilpasset U3 kurs (støpe lederkurs) som vil bli gjennomført 8.-12. Januar 2018 med mulighet for påmelding gjennom Betongsopplæringsrådet/ Norsk Betongforening fra og med 1. september 2017. Kurset er unikt i den forstand at det både skal tilbys ut mot næringslivet og til studenter/ elever. Nødvendig kursbevis blir utstedt av Betongopplæringsrådet. 

2017_EOL_Program_Page_1

Dato: Tirsdag 23.mai 2017
Tid: kl. 10.00 – 13.30
Sted: Narvik kulturhus

Energy on the Loose samler over 300 elever fra 9. trinn i Ofoten, Sør-Troms og Hamarøy til en festdag for energi og miljø i Narvik Kulturhus. Her møter ungdommene rollemodeller fra flere av samarbeidspartene for Energy on the Loose. Elevene får vite hva en jobb i kraftbransjen innebærer og hva Nord-Norge trenger av kompetanse i årene fremover.

Arbeidsvarslingskurs_flyer

Dersom man skal arbeide på riks- og fylkesvei kreves det Arbeidsvarslingskurs 1 og 2. Det kravet gjelder selv når kommunene har blitt delegert myndighet for veiarbeidsvarsling på riks- og fylkesveier. 

 

Narvik VGS OPUS er en totalleverandør når det gjelder opplæring. og tilbyr dermed kurs i Arbeidsvarslingskurs 1, 2 og 3. 

 I etterkant av Fagdagen ble det gjort tre intervjuer, og her får dere se alle tre.

Fant du det du lette etter?