U3 - Støpelederkurs

Med fokus på betong og byggearbeid i arktisk klima skal betongklyngen «betong og byggearbeid i arktisk klima»  bidra til å utvide byggesesongen, samt utvikle spesialkunnskap knyttet til kvalitet på betong og logistikk av betong fra produsent til byggeplass. - Klikk for stort bildeMed fokus på betong og byggearbeid i arktisk klima skal betongklyngen «betong og byggearbeid i arktisk klima» bidra til å utvide byggesesongen, samt utvikle spesialkunnskap knyttet til kvalitet på betong og logistikk av betong fra produsent til byggeplass. Narvik videregående skole i samarbeid med UiT Narvik v/IVT Fakultetet utvikler i disse dager et Arktisk tilpasset U3 kurs (støpe lederkurs) som vil bli gjennomført 8.-12. Januar 2018 med mulighet for påmelding gjennom Betongsopplæringsrådet/ Norsk Betongforening fra og med 1. september 2017. Kurset er unikt i den forstand at det både skal tilbys ut mot næringslivet og til studenter/ elever. Nødvendig kursbevis blir utstedt av Betongopplæringsrådet. 

Dette første kurset vil fungere som en pilot i Narvik og vil deretter bli kjørt i regi av UiT/Narvik vgs i samarbeid med Bodø Vgs. og Polarsirkelen Vgs. i Mo i løpet av vinter/vår 2018. Krav om betongkurs er satt i standard «NS EN 13670, kap NA.4.1», og som flere og flere byggherrer benytter seg av.

 

Vinterdrift 1 - Klikk for stort bildeVinterdrift 1 Visinor Kurset skal bidra til å sikre kvalitet i forbindelse med betong og betongarbeid og skal være praktisk rettet med bl.a. bruk av Lab, Media Site, (nettbasert undervisning) og i tillegg ha et kaldt klima fokus, definert som utfordringer ved kaldere enn pluss 5 grader.

I betongklyngen «Betong og byggearbeid i arktisk klima» har flere bedrifter opplevd mangel på tilgang på relevante kurs i landsdelen, og noen har blitt diskvalifisert fra oppdrag. På lang sikt ønsker en å utvikle å tilby flere betong kurs, gjerne i januar som er en tid på året hvor flere bedrifter i nord permitterer.

Foreleser på kurset vil være Torvaldur Noason som har mange års erfaring med betong kurs i Norge

 

Kontakt Frode og Boy Arne for spørsmål vedrørende kurset, og Geir for spørsmål vedrørende betongklyngen.

Kontaktinformasjon i høyre marg.

Fant du det du lette etter?
Frode Lundberg
Lærer
Boy Arne  Buyle
Overingeniør ved UiT Narvik
Geir Franzen
Seniorrådgiver / prosjektleder ved Forskningsparken i Narvik
 
 

Kontaktinformasjon

facebook 2.pngopalnetsolutions_youtube.png

 

 

Avd.leder: Stein Hugo Hansen

stehan@vgs.nfk.no 


Dronningens gate 68
8514 Narvik

Mobil : 452 54 600 

Åpningstid: 08:00 - 15:30

 

Undervisning: Frode Lundberg 

frolun25@vgs.nfk.no

mobil: 909 10 010

 

Lærling: Malén Ekløv

malekl@vgs.nfk.no

mobil: 46 54 25 86

 

Prosjektkoordinator: Juliane Faksvåg

julfak@vgs.nfk.no

mobil: 416 20 576